Bringebærmousse kake med browniebunn

Frisk bringebærmousse laga av Lerum Bringebærsyltetøy 80% bær, kombinert med en saftig bunn av brownies. Magisk kombinasjon som gir maksfest i munnen!

 

Tidsbruk

Middels - ca 3 timar

Du treng

Brownie-bunn:

100g smør

2 egg

1dl sukker

2dl siktet hvetemel

2ts vaniljesukker

1ts bakepulver

2ss kakao

100g mørk kokesjokolade

Bringebær-mousse:

225g Lerum Bringebærsyltetøy 80% bær

100g kremost (Philadelphia/Tine naturell)

3 gelatinplater

2ts vaniljesukker

2ss melis

2dl kremfløte

 

Slik gjer du

  1. Browniebunn
    Forvarm ovnen til 175° over- og undervarme. Smelt smør i ein kjele på låg varme, trekk kjelen til sides og smelt derretter sjokoladen i den varme smørblandinga. Vips egg og sukker til eggedosis, og sikt derretter inn dei andre ingrediensane og vend godt inn med ein slikkepott. 

  2. Hell smørblandinga over i eggedosis-blandinga og vend godt saman. Hell røra i ein smurt rundform (20cm) og steik midt i ovnen i cirka 15 minutter. Sett kaka til avkjøling.

  3. Bringebær-mousse
    Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutt. Varm opp Lerum Bringebærsyltetøy 80% bær i ein kjele på middels varme. Klem vatnet ut av gelatinplatene og rør dei inn i det varme syltetøyet

  4. Miks syltetøy-blandinga godt med ein stavmiksar, og tilsett deretter kremost, melis og vaniljesukker før du miksar vidare. Pisk kremfløte til krem, og vend den derretter inn i syltetøy-blandinga med ein slikkepott. Fordel massa utover den avkjølte brownie-bunnen og sett kaldt i cirka 2 timar.

 

Bildegalleri

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.

Forrige
Forrige

Tilslørte bondepiker med Lerum eplesyltetøy

Neste
Neste

Sukkerfri gelegodis med bringebær og appelsin