Aktuelt
Rekordår i 2024
2024 vart eit år med rekordresultat, auka lønnsemd og ei styrka marknadsposisjon.
Lerum + Solfrid Koanda
OL-gullvinnar og årets kvinnelege utøvar Solfrid Koanda er Lerum sin ambassadør og vi er so stolte av å kunne samarbeide med dette usedvanleg fine menneske.
– For tre år sidan hadde eg ikkje trudd at eg skulle stå her
Fredag 1. mars var ein stor dag for Knut Harald.
Lerum Solbærsirup får internasjonalt kvalitetsstempel
Vi er frukteleg stolte av at den gode smaken frå Sogn får internasjonal merksemd.
Slik kuttar vi energibruken på fabrikken
Vi jobbar stadig for å skape ein meir berekraftig fabrikk.
No er det tropiske tilstandar på fabrikken i Sogn
Nyheit: Tropisk saft med ananas, appelsin, mango og pasjonsfrukt.
No produserer vi vår eigen straum
Sjå korleis vi har utnytta heile 200 kvm av taket på fabrikken vår i Sogn.
– Ei lita endring som gir stor effekt
Slik reduserer vi det totale plastforbruket med over 100 tonn i året, fortel administrerande direktør Trine Lerum Hjellhaug.
Lerum Bringebærsirup er endeleg tilbake
Vi har fått over 800 meldingar frå folk som har savna han!
Ny og meir berekraftig saftflaske
No fjerner vi blant anna halsetiketten. Endringane gir betre fyllingsgrad, mindre saftsvinn og mindre emballasje.
Nyheit: Solbærsirup utan tilsett sukker
For fire år sidan tok vi fatt på ei ny utfordring, og no har vi endeleg ei “frukteleg” god løysing!
Varmar opp fabrikken med overskotsvarme frå ulike prosessar
Heilt sidan fabrikken vart bygd ut i 1993, har Lerum hatt fokus på å gjenbruka overskotsvarme.
Slik vaskar du klemmeflaska før resirkulering
Klemmane våre skal resirkulerast som plastemballasje. Men først kan det vere greitt å få ut dei siste syltetøyrestane.
Visste du at Lerum har eit eige frukt- og bærakademi?
– Vi ønskjer å gi dei unge meir innsikt i korleis ein kan utnytte dei gode smakane i frukt og bær.
Julegløgg med masse frukt og bær
Lage din eigen julegløgg, eller bruke vår ferdige? Oppskrift finn du her
Mindre sukker er eit av våre viktigaste berekrafttiltak
Sukkerfri saft har gått forbi saft med sukker. No er det syltetøy som står for tur.
Lagt merke til noko nytt på syltetøyglasa våre?
Vi har gått saman med Too Good To Go i kampen mot matsvinn.
Ved å blåse opp flaskene sjølv, kuttar vi 500 trailerlass kvart år
Om lag 20 millionar flasker blir blåst opp på fabrikken årleg.
Visste du at berekraft er årsaka til safting og sylting?
Då Lerum starta var det med mål om å verne og foredla frukt og bær.