Kaldheva brød og rundstykke
Heimefrå er eit syltetøy laga på gamlemåten. Smaken vart til første gong på Sørheim. Heimefrå er i dag, som då, laga med stoltheit, kjærleik og masse friske bær. Heimefrå syltetøy smaker ekstra godt på nybakte rundstykker og brød.
Tidsbruk
Middels - 60 minutt
Du treng
11 dl mjølk (kan erstatte noko av mjølka med vatn)
5 dl Lerum Eplejus
1 ss salt
3 dl matolje
50 g fersk gjær
6 dl havrvegryn
4 dl grov sammalt kveite
2 kg kveitemjøl
Slik gjer du
Bland all veske saman, rør ut salt og gjær. Bland saman mjølet og kna alt godt saman.
Trill ut ca 40 rundstykker eller del deigen i 3 deler og fordel i 3 brødformer.
Dekk rundstykke/brød med plast og set i kjøleskap natta over.
Set direkte i varm omn 4 c i 30 min. Skru opp varmen til 200c og steik i 15-20 min. Server med Lerum Heimefrå syltetøy.