Solsikkebrød med Lerum Appelsinmarmelade
Lerum Originalsyltetøy er eit friskt og søtt kvalitetssyltetøy til heile familien. No har vi tatt bort noko av sukkeret i syltetøyet, utan å ta vekk den gode smaken.. Smakar svært godt til dessert og nysteikt brød.
Tidsbruk
Middels - 4 timer
Du treng
Porsjon for 6 personer
350 g kveitemjøl
150 g sammalt rug grov
50 g solsikkekjerner
15 g gjær
300 g helmjølk
50 g naturell yoghurt
7 g salt
Lerum Originalsyltetøy Appelsinmarmelade
Tips
Du kan fint velje fleire typar frø og korn etter kva du sjølv likar.
Slik gjer du
Rør ut gjæren i heilmjølka og hell oppi mjøl og solsikkefrø , saman med naturell yoghurt i ein bolle. Om du ønskjer kan du supplere med fleire typar frø. Elt deigen godt i enten 15 min i maskin eller 20 min for hand. Set deretter bakebollen tildekka i romtemperatur i to timar.
Etter to timar er deigen klar til å leggast i ei smurt brødform. Lat deigen etterheva i 30-60 minutt. Set deretter formen inn i omnen som er forvarma til 250 grader, reduser varmen til 210 grader og steik so i 40 minutt. Nyt rykande ferske skiver med Lerum sin smaksrike appelsinmarmelade.