Solsikkebrød med Lerum Appelsinmarmelade

Lerum Originalsyltetøy er eit friskt og søtt kvalitetssyltetøy til heile familien. No har vi tatt bort noko av sukkeret i syltetøyet, utan å ta vekk den gode smaken.. Smakar svært godt til dessert og nysteikt brød.

 

Tidsbruk

Middels - 4 timer

Du treng

Porsjon for 6 personer

350 g kveitemjøl

150 g sammalt rug grov

50 g solsikkekjerner

15 g gjær

300 g helmjølk

50 g naturell yoghurt

7 g salt

Lerum Originalsyltetøy Appelsinmarmelade

Tips

Du kan fint velje fleire typar frø og korn etter kva du sjølv likar.

 

Slik gjer du

  1. Rør ut gjæren i heilmjølka og hell oppi mjøl og solsikkefrø , saman med naturell yoghurt i ein bolle. Om du ønskjer kan du supplere med fleire typar frø. Elt deigen godt i enten 15 min i maskin eller 20 min for hand. Set deretter bakebollen tildekka i romtemperatur i to timar.

  2. Etter to timar er deigen klar til å leggast i ei smurt brødform. Lat deigen etterheva i 30-60 minutt. Set deretter formen inn i omnen som er forvarma til 250 grader, reduser varmen til 210 grader og steik so i 40 minutt. Nyt rykande ferske skiver med Lerum sin smaksrike appelsinmarmelade.

 

Bildegalleri

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.

Forrige
Forrige

Pannekaker med Lerum Kirsebærsyltetøy Utan Tilsett Sukker

Neste
Neste

Fine scones med Lerum Heimefrå Jordbærsyltetøy