Saus til riskrem
Saft,Dessert

Saus til riskrem

Nydeleg saus med solbærsirup. Perfekt til riskrem

10 min
1

Du treng

5 dl vatn
2 dl Solbærsirup
Ca 1 ss potetmjøl

Tips

Bruk den safta du likar best, her passar både Solbærsirup og Husholdningssaft

Produkt i oppskrifta

Slik gjer du det

1

Bland saft og vatn til ei passeleg sterk blanding, gjerne litt sterkare enn til vanleg saft.

Rør potetmjølet ut i litt kaldt vatn. Varm opp saftblandinga, tilset potetmjølblandinga litt og litt. Raud saus skal vere jevn og fyldig, men ikkje for tjukk.

Avkjøl og ha sausen oppi ein mugge.

Jul og høst3069.jpg

2

Jul og høst3085.jpg

Strø litt sukker over, slik at det ikkje blir snerk på sausen. Server sausen avkjølt. Her kan du og variera sausen med å bruka Lerum Solbærsirup, eller vanleg Husholdningssaft